ogloszenie_bg

.

ЕНОРИЙСКИ СЪОБЩЕНИЯ

II обикновена неделя В  17.01.2021

 

  1. От литургичен календар

На 21 януари, четвъртък, Църквата възпоменава св. Агнеса, девица и мъченица (293-305)

  1. Пастирско посещение

Според традицията, в началото на нова календарна година, пастирите от енорията посещават домовете на верните, за да изпросят Божия благослов и закрила за домакините.

Ние, свещениците сме готови да посетим домовете ви, за да ги осветим чрез общата молитва и поръсването на светена вода. Молим ви да се уговорите лично със свещеника относно времето и адреса на посещението.

  1. Молитвената седмица за християнско единение

По традиция, Молитвената седмица за християнско единение се провежда от 18 до 25 януари. За таз годишните размишления е избрана темата „Пребъдвайте в моята любов и ще донесете много плод“ (Йоан 15, 1-17).

Така, през първия ден се размишлява за повика на Бог, през втория за вътрешното узряване, през третия ден християните ще се молят за сформирането на едно само тяло. Темите за следващите дни са: да се молим заедно, да бъдем преобразени от Словото, да приемаме другите, да укрепваме в единството.

  1. Неделя на Божието слово

Следваща неделя, на 24 януари, по особен начин благодарим на Бога за дара на Свещеното Писание. „Чрез библейските четива, провъзгласени на литургията, Бог говори на своя народ и сам Христос, възвестява своето Евангелие“. Неделята на Божието слово има за цел да пробуди съзнанието относно значението на Свещеното Писание за живота на вярващите, особено в литургията, „която ни поставя в жив и постоянен диалог с Бог“.

Пожелаваме ви благословена седмица!