ogloszenie_bg

ЕНОРИЙСКИ СЪОБЩЕНИЯ

Неделя на Божието Милосърдие

От литургичния календар:

– На 16 април, петък, Църквата възпоменава света Бернадета Субиру, монахиня. През 1858 г. край градчето Лурд в Южна Франция Дева Мария се явява многократно на света Бернадета и потвърждава Догмата за Своето Непорочно Зачатие. Тази догма бе тържествено провъзгласена четири години по-рано (1854 г.) от папа Пий IX.

  1. Благодарим на всички, които се включиха в подготовката на най-голям празник на християнството. Изразяваме нашата благодарност на лекторите, на министранта, на органиста, на подготвящи тъмницата и гроба.
  1. От името на нашия епископ Георги Йовчев благодарим за вашите дарения за епархията. Дискусът от Връбница беше 74 лева. За вашата щедрост благодарим и нека Бог обилно да ви възнагради във всяка сфера на живота ви!
  1. Сутрешните литургии в четвъртъците от 9.00 часа ще продължат и през Великденското време. Сърдечно ви каним на тези литургии. Свещеникът по време на службата ще произнесе специална проповед относно „Осемте Блаженства“, започваме в този четвъртък, на 15 април, с темата: “Блажени бедните духом, защото тяхно е Царството“

Пожелаваме ви радостна Пасхална неделя

и благословена нова седмица!

 Нека всеки от вас, усетил Божието помилване,

да стане апостол на Неговото Милосърдие!